Tapaskroketjes
Onze tapaslijn staat voor ambachtelijk, artisanaal, krokant kroketje, creatief en nét een tikkeltje anders dan het standaard assortiment.
Omdat onze chefs dol zijn op het ontwikkelen van nieuwe smaken en recepturen is het tapaskroketje ontstaan. De Tapaslijn van De Ambachterie is uniek in zijn soort. Wat voorop staat, is het maken van mini-gerechten in een krokant jasje. De tapaskroketjes hebben een verrassende smaak door de diverse combinaties.
Daardoor zijn ze ook nog eens zeer geschikt voor op de borrelplank. Want ja, of je nu kaas met mosterd wil, de nachos of lekker vegan? Ze zijn er allemaal bij, zelfs de combinatie van bier en kip!
Gamba & Thai Green Curry
Thais stoofpotje met gamba`s en groene curry. De ragout is bereid met een bouillon van de gamba`s en aangevuld met gember, knoflook, rode peper, groene curry, kokosmelk. Met de toevoeging van koriander afgemaakt. Kin ahaan arroy kab! (eet smakelijk!)
Gewicht:
- 30 gram
Beer & Chicken
Kroketje met als inspiratie ‘Beer- can- chicken’, maar dan in een krokant jasje. Een klassieker van kip en Brugse Zot! De ragout is gemaakt op basis van kippenbouillon met zacht gegaard kippenvlees. Het kippenvlees hebben we gestoofd in Brugse Zot bier. Doe eens gek!
Gewicht:
- 30 gram
Kaas & Mosterd
Nederland versus België! Noord-Hollandse belegen kaas met de lekkerste mosterd van België, de Gentse mosterd Tierenteyn. Wij gebruiken in dit tapaskroketje de grove graanmosterd.
Gewicht:
- 30 gram
Mexicaanse Taco (Vega)
Hij is er, een vegetarisch Mexicaans kroketje met pit. Geïnspireerd op de originele taco. Licht pittige ragout, die rijkelijk gevuld is met verse groentes en bonen. Wie durft?
Gewicht:
- 30 gram
Spicy Chorizo
Een vleugje Spanje verwerkt in een tapaskroketje. Zo is dit kroketje wel te omschrijven. De chorizoworst die we gebruiken, is gemaakt volgens een traditioneel recept uit de Rioja. De worst is een maand gerijpt en hij heeft een mooie subtiele smaak door de gerookte Spaaanse paprikapoeder, zeezout en knoflook. Type Pamplona is een hele fijne chorizo om te verwerken.
Een tapaskroketje romig en smaakvol, heerlijk met de combinatie van gegrilde paprika, groene olijven en rode ui. Daar lust je meer van!
Gewicht:
- 30 gram
Bouillabaisse
Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd? Dat is van herkomst een goed gevulde Franse vissoep.
Onze bouillabaisse is rijkelijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren uit de Zeeuwse wateren, met als groenteboeket wortel, bleekselderij en venkel. Samen met de specerijen steranijs, anijszaad en saffraan een overheerlijk geheel in een krokant jasje.
Het gebruik van de soorten vis, schaal- en schelpdieren wisselen per seizoen, naar aanbod.
Bouillabaisse tapaskroketje
Gewicht:
- 30 gram
Risotto funghi-truffel
Vegetarische tapaskroket, risotto funghi-truffel gemaakt op basis van een bouillon van eekhoorntjesbrood, Arborio rijst, 4 verschillende champignons én een vleugje van truffel.
Gewicht:
- 30 gram
Tapaskroketje risotto caprese
Vegetarische tapaskroket, risotto caprese met tomaat, mozzarella en verse basilicum.
Bereid met Arborio rijst Verrassend smeuïg met een mediterrane twist.
Gewicht:
30 gram
Vegan Seaweed
We gebruiken 3 verschillende zeewieren, dit zijn kombu, nori en wakamé. Als basis voor dit vegan tapaskroketje maken we een bouillon van kombu, deze wordt gemengd met kokosmelk.
Oosterse smaken komen veelal aan bod; voor de pit gebruiken we wasabi en groene tabasco, rijstazijn en limoenrasp zorgen voor de frisse touch, als kruiding furikake, geroosterde witte en zwarte sesam maken het geheel lekker hartig. Ook gember mag hier niet ontbreken. Als laatste voegen we een wakamé salade toe.
Gewicht:
30 gram